donderdag 30 juni 2016

In Nederland is er nog steeds heel erg weinig begrip voor 'Homoseksualiteit' ‼

Ze werd uit haar huis in Almere gepest. De reden ?! Helen is lesbisch. Het hof besloot deze week dat de pesters niet vervolgd worden. "Onbegrijpelijk", aldus Kari van der Ploeg (27), zelf biseksueel   "Toen ik uit de kast kwam, was ik naïef. Ik dacht dat homoseksuali- teit in Nederland geaccepteerd was ... "

Als je als vrouw op vrouwen valt, ontkom je niet aan een hokje: pot of porno. Vooral als je geen stereotype lesbo bent, hoef je niet te verwach- ten serieus genomen te worden. Op mijn zestiende kwam ik als biseksueel uit de kast.

Gemeengoed
Mijn vriendinnen moesten erom lachen. "Heb je haar weer" hoorde ik ze denken. Ik klootte wat aan met beide geslachten, maar 'n relatie kwam er nooit van. Tot anderhalf jaar geleden ‼ Na 25 jaar als single door het leven te zijn gegaan, werd ik verliefd. Op een vrouw ... die er mannelijk uit zag.

Als lesbische of biseksuele vrouw lijk je gemeengoed te worden. Nieuwsgierigheid doet mensen alle fatsoensnormen overboord gooien. Niet al- leen had ik te kampen met de vele nieuwsgierigaards die wilden weten hoe mijn seksleven nu precies in elkaar stak ‼ Ook dachten velen dat ik het deed om de aandacht, of omdat ik geen man kon krijgen. Of nog erger: om mannen op te geilen ‼ Niemand leek te beseffen dat ik het mis- schien wel deed omdat ik stapelverliefd was.

Lees verder op:  Vrouw.nl

bronnen: Telegraaf.nl / Vrouw.nl / Facebook.com – Vrouw.nl