dinsdag 28 juni 2016

Amsterdam | Bewoners binnenstad in beraad met Van der Laan over Gay Pride

Amsterdam →  Een groep binnenstadbewoners van Amsterdam zal morgen tijdens een ingelaste bijeenkomst burgemeester Eberhard van der Laan ondervragen over de Gay Pride.

Het gaat volgens 'De Telegraaf' om 32 bewoners en bewonersgroepen, zoals bijvoorbeeld de Rembrandtpleinbuurt, Comité Woonboten Prinsen– grachten en Samen Zeedijk. De bewoners zijn de geluidsoverlast, de dronkenlappen en de rommel die achterblijft meer dan zat. 

Daarbij is de 'Gay Pride' dit jaar groter dan ooit. Met de Euro Pride zal Amsterdam twee weken het toneel zijn van feesten. "Vorig jaar was het echt een puinhoop op de Prinsengracht", zegt een bewoner in de krant ‼ "Mensen poepen en plassen voor je deur en raam. De handhaving schiet volstrekt tekort".

Maar, zo stelde 'Jacob Stroet' van de verenigde buurtorganisaties 'Wij Amsterdam' in mei al, op een verbod wordt echt niet aangestuurd. "Wij vinden het een prima evenement ... en het moet vooral blijven. Het is goed voor de emancipatie van LHBT'ers ‼ Maar wij willen dat het voor iedereen leuk is".

Zie ook:
bronnen: NU.nl / AT5.nl / YouTube.com