woensdag 27 juli 2016

Amsterdam 'Pride' | Elf 'EuroPride'-evenementen waar we ons op verheugen ‼

Amsterdam – Gay Pride     'EuroPride' is afgelopen zaterdag afgetrapt in Amsterdam en de Canal Parade vindt pas plaats op zaterdag 06 augustus. In de tussentijd is er genoeg om je op te verheugen. De festiviteiten begonnen heerlijk met feestjes in het Vondelpark en op de Dam, maar er is zoveel meer ...

01. Milkshake Festival
Alle kleuren, alle geaardheden, alle maten: Milkshake Festival is er voor iedereen. En duurt dit jaar voor het eerst twee dagen. Er zijn nog een paar kaartjes, maar je moet snel zijn.

02. Gay & Lesbian Summer Film Festival
Tussen 02 juli en 07 augustus kun je negen films bekijken in filmtheater 'Rialto'. Dat betekent dat je al een paar vertoningen gemist hebt, maar geen nood: "De negen films komen nog een keer aan de beurt, want op 07 augustus worden ze allemáál nog eens getoond".

03. Pink Vrolijk Boat Tour
Als je vandaag (woensdag 27 juli 2016) nog een gaatje hebt: "Tussen 18.00 uur en 20.00 uur kun je op de Pink Vrolijk-boot jouw favoriete 'roze' auteurs ontmoeten. Onder anderen Tofik Dibi is erbij".

04. European Bisexual Conference
Biseksuele mensen uit heel Europa en wellicht daarbuiten komen samen op de EuroBiCon, komend weekend in buurtcentrum De Boomspijker. Van 29 tot 31 juli 2016.

05. De School Gay Weekend
Eigenlijk zin om te dansen dit weekend ?!  Kan natuurlijk ook. De Amsterdamse club De School heeft 3 dagen op rij - vrijdag, zaterdag, zondag - een gay night. Die gaan door tot 07.00 uur 's ochtends, dus je kunt je lol op.

06. Kings & Queens
In deze indrukwekkende expositie van fotograaf Léon Hendrickx worden drag queens én de mannen achter die flamboyante verschijning naast elkaar gezet. Kings & Queens is te zien in The Hoxton tot en met 07 augustus 2016.

07. Demonstreer !!!
Ook heel interessant: De tentoonstelling Demonstreer !!, waarin wordt teruggeblikt op de organisatie van de eerste Nederlandse 'Pride-mars' We've come a long way.

08. Dykes on Bikes
Houden we van 'stoere vrouwen': Op zondag 31 juli stappen talloze motorchicks weer op hun brullende beest om 150 kilometer door het land te rijden. Meedoen aan Dykes on Bikes kan nog, voor maar € 7,50.

09. Pride Oost
Het Amsterdamse stadsdeel Oost heeft voor het vierde jaar op rij zijn eigen mini-pride. Die vindt plaats op woensdag 3 augustus, van 15.00 uur tot 21.30 uur. Activiteiten: optredens, muziek, een markt en activiteiten voor de kleintjes.

10. Amsterdam Canal Parade
Hét hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride én – omdat het dit jaar 'EuroPride' is – wordt er nog grootser uitgepakt dan normaal. Op zater- dag 06 augustus komen mensen van heinde en verre naar de hoofdstad om de botenoptocht te bekijken. Die gaat trouwens om 14.00 uur van start. Waar te staan ?!  De route vind je HIER 

11. Closing Party EuroPride
En dat feest is nog niet eens het laatste: zoals elk jaar wordt ook nu de Gay Pride – een dag ná de grachtenparade – weer afgesloten met een knaller van een feestje op het Rembrandtplein. Wie er dit jaar op het affiche staan, wordt nog bekendgemaakt, maar denk groot: twee jaar geleden trad Conchita Wurst er nog op.

We wensen je een fijne Pride

Zie ook:

Update:  EuroPride | "12 tips voor een alternatieve EuroPride"

TV-Tip  –  Woensdag 27 juli 2016  –  NPO 3  –  21.20 - 22.30 uur  →  "EuroPride-concert op de Dam"        Uitzending gemist  →  KLIK HIER
Nieuwe montage EuroPride-concert na kritiek Diva Mayday  /  Avro·Tros werkt aan hermontage registratie Join Our Freedom-concert  

Update:      Join Our Freedom-concert
Avro·Tros heeft laten weten dat de nieuwe montage niet alleen online te zien zal zijn, maar ook op TV uitgezonden zal worden. Een twee uur du- rende registratie van het concert wordt aanstaande zaterdag – 06 augustus 2016 – om 22.30 uur uitgezonden op NPO 3. "Een prachtige oplossing voor en door iedereen" ‼, schrijft Sipke Jan Bousema op Facebook.

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / Pride.Amsterdam / YouTube.com