dinsdag 26 juli 2016

Roze Maandag Tilburg | Iedereen houdt iedereen met een roze bril in de gaten


Tilburg    Roze Maandag 2016 is een Roze Maandag met een aparte lading. Voor het eerst in de historie van het roze feestje, zijn heel veel mensen bezig met hun veiligheid ‼  Ook bij de 'exploitanten' – die maandagmorgen in alle vroegte begonnen met opblazen van de ballonnen en het ophangen van de slingers – zitten de aanslagen elders in Europa in het achterhoofd.

Ook Margo, die werkt bij het Love-feest in de Muzetuin, is al een tijdje bezig met veiligheid.  "Het is voor het eerst bij een Roze Maandag dat ik check waar bijvoorbeeld de uitgangen zitten en hoe ik ergens snel weg kan komen".  Margo is niet de enige, gezien het besluit van de biertent om bezoekers met rugzakken te weigeren.
                                
      
                               
Duizenden ballonnen
Ondanks het knagende en zeurende gevoel hebben exploitanten er alles aan gedaan om de kermis roze te laten kleuren. Duizenden ballonnen zijn opgeblazen en kilometers aan roze slingers hangen boven de kermis. 

Roze werkdag van 24 uur
Horecaondernemers en kermisexploitanten draaien op Roze Maandag een werkdag van circa twintig tot vierentwintig uur ‼ De meesten gingen maandagmorgen rond negen uur aan de slag en hopen rond vijf, zes of zeven uur (dinsdagmorgen) weer in bed te liggen.

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com – Omroep Brabant