zondag 24 juli 2016

Amsterdam | "Roze Zaterdag 2017 – Den Bosch en Oss krijgen Roze Sleutel" ‼

Amsterdam – De Dam  →  Op een overvolle Dam in Amsterdam kregen de wethouders van Oss en 's-Hertogenbosch zaterdagavond de Roze Sleutel van Roze Zaterdag overhandigd. In de hoofdstad werd nu het jaarlijkse evenement gehouden, maar in 2017 is Den Bosch aan de beurt. Samen met Oss wordt er een waar Roze Jaar van gemaakt.

De wethouders van beide Regenbooggemeenten Oss en 's-Hertogenbosch, René Peters en Eric Logister waren met plezier op het grote podium van de Dam om namens beide steden het stokje over te nemen van de Amsterdamse loco-burgemeester Simone Kukenheim. Daarna liet mas- cotte Strangée, het vleesgeworden logo van Roze Zaterdag 2017 in haar ambivalente kostuum, snel het feest losbarsten.

Een Brabants feestje in 't hart van de hoofdstad: vele tienduizenden deinden mee op 'Oh De Liefde' van de Vughtse Gina, als voorproefje op het feest dat volgend jaar te wachten staat. "Het is een grote eer dat de Brabantse hoofdstad de veertigste editie mag organiseren", zegt Jolanda van Gool - voorzitter Roze Zaterdag 2017. "Het is niet voor het eerst dat 's-Hertogenbosch de eer te beurt valt om uitgekozen te worden, in 1981 was de stad de eerste die dat na Amsterdam mocht zijn" ‼ 

"Met de samenwerking tussen de gemeenten 's-Hertogenbosch, Oss én de regio benadrukken we ook de diversiteit en kracht van Noordoost–Brabant: samen kun je meer dan alleen. En iedereen hoort daarbij. Iedereen zou, zonder mitsen en maren, geaccepteerd moeten worden", zegt René Peters, wethouder Zorg en Welzijn in Oss. "Het wordt een Roze Zaterdag 'voor jou' ‼, een evenement voor iedereen", geeft Eric Logister aan, die in 's-Hertogenbosch Diversiteit in zijn portefeuille heeft. "Van Lesbo tot Transvrouw, van Jong tot Oud en van Homo tot Hetero. Daarom gaan we vieren dat iedereen erbij hoort in 's-Hertogenbosch".

Het programma van Roze Zaterdag en het Roze Jaar in 's-Hertogenbosch en Oss wordt stapsgewijs in de komende periode bekend gemaakt via RozeZaterdag2017.nl. Over twee weken zal de organisatie meevaren tijdens de traditionele Canal Pride in Amsterdam, om de hele LHBT ge- meenschap – en alle anderen die erbij zijn – op te warmen voor het Roze Jaar en Roze Zaterdag.

Zie ook:

bronnen: RozeZaterdag2017.nl – Rick Evers / Twitter.com – 's-Hertogenbosch