zaterdag 18 juni 2016

Mexico - Xalapa – Aanslag | Zeker vijf doden in Gay Bar 'La Madame' in Mexico

Mexico – Aanslag  →  In gay bar 'La Madame' in Mexico zijn naar verluid zeker vijf doden gevallen na een aanslag. Drie gewapende ma- nnen drongen de bar binnen.

La Madame is een populaire gay bar in de stad Xalapa - de hoofdstad van de deelstaat Varacruz. De aanslag had plaats op 22 mei. De auto- riteiten hebben geprobeerd om de aanslag stil te houden.

In een verklaring  van het Mexicaans Openbaar Ministerie wordt vermeld dat er vijf mensen bij de aanslag om het leven zijn gekomen. Veertien anderen raakten gewond, waarvan er twee nog steeds in het ziekenhuis liggen.

Op foto's die na de aanslag zijn gemaakt, zouden er zeker zeven doden te zien zijn. De autoriteiten ontkennen dat echter.

"Ze opende de deuren gewelddadig en trokken hun wapens. Er was gegil te horen" ‼, vertelt een man aan de lokale media. "Ze hadden geen ge- nade. Kogels vlogen in het rond. De witte tegels waren rood bedekt. Degene die probeerde te vluchten, gleden uit in plassen bloed. Het was een slachtpartij", aldus de man.

Er waren rond de 200 man in de bar aanwezig. Een medewerker die alles heeft zien gebeuren, zegt dat er zelfs zeker 15 doden zijn gevallen

De daders zijn nog op vrije voeten. Na een zoekactie van enkele uren werd de zoekactie stopgezet.

Burgemeester Zúniga Martínez van Xalapa heeft aangekondigd dat de kroeg haar deuren voor goed moet sluiten. Niet wegens de aanslag, maar omdat een van de dodelijke slachtoffers een 15 jarig meisje blijkt te zijn.

Het nieuws van de aanslag is vandaag pas in de openbaring gekomen, nadat een Engelstalige nieuwssite over de aanslag was getipt, na de aan- slag in Orlando. De autoriteiten zouden het nieuws in de doofpot hebben geprobeerd te stoppen.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com