zondag 12 juni 2016

Amerika - Orlando | "Dit zijn de eerste slachtoffers van de aanslag in Orlando"

Amerika    De politie in Orlando heeft de namen vrijgegeven van de al geïdentificeerde slachtoffers die gisteren omkwamen bij de aanslag in homobar Pulse 

Naam en gezicht
• Onder de slachtoffers "Edward Sotomayor Jr." (34) die reizen voor homo's organiseerde, "Stanley Almodovar" (23) die in de gezondheidszorg werkte, "Kimberly Morris" (37) die als uitsmijter bij club Pulse werkte en "Luis Vielma" van 22, die een dag voor de aanslag z'n Facebook pro- fiel nog vernieuwde met een foto van hemzelf voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland.

De schutter
• Van de schutter is inmiddels bekend dat hij werkte als beveiligingsmedewerker in een bejaardentehuis in het zuiden van Florida. Dat heeft z'n werkgever G4S verklaard. Volgens z'n vader is Omar Mateen tot zijn daad gekomen uit homohaat. De schutter was een bekende van de Ame- rikaanse federale politie 'FBI'   De onderzoekers hadden Omar Mateen in het vizier als een van de vele honderden Amerikaanse aanhangers van de terroristische militie 'Islamitische Staat' (IS).

Wapenwet
• President Obama noemde de aanslag in Orlando 'een daad van terreur en van haat'. "We weten genoeg om dat te kunnen zeggen", zo zei hij gisteren in een toespraak op het Witte Huis. De Amerikaanse president uitte zich kritisch over de liberale wapenwet in de VS na de aanslag in Orlando. Hij noemde de aanslag een aanval op alle Amerikanen. "Is dit het land dat we willen zijn" ?! Over de motieven is voorlopig nog niets bekend, aldus president 'Barack Obama', die aangaf dat het onderzoek in handen van de FBI is.

Zie ook:
VS | Er zijn 50 mensen om het leven gekomen  /  Alle 49 lichamen van slachtoffers Orlando geborgen  /  De slachtoffers van Orlando 
bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / Facebook.com – BuzzFeed