donderdag 16 juni 2016

Gay Pride-evenementen zijn wereldwijd doelwit van Jihadgroep 'Al-Thabaat' ‼

Islamitische Staat – "Al-Thabaat"  →  Een pro-'Islamitische Staat'-groepering roept op tot het plegen van aanslagen tijdens Gay Pride-evenementen wereldwijd.

De oproep - in de vorm van huiveringwekkende affiches - komt na de slachtpartij in het Amerikaanse Orlando, waar Omar Mateen afgelopen weekend 49 bezoekers doodde en 53 verwondde in homo-nachtclub 'Pulse'. Tijdens de schietpartij zwoer hij trouw aan IS.

De jihadgroep Al-Thabaat roept 'lone wolves' op 'ongelovige sodomieten' te vermoorden, "waar je hen ook maar kan vinden" ‼ De haat-affiches zijn verspreid via Telegram-accounts van IS-fans.

Afgelopen weekeinde blijkt een 26-jarige transgender van Tunesische afkomst in de Brusselse gemeente Etterbeek te zijn neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van IS. De mannen staken haar diverse malen met een mes in haar buik.

De vrouw, die door Belgische media Sharky wordt genoemd, had in haar thuisland Tunesië ook al te maken met agressie. "Ze zeiden dat ze en- kel nog een officieel bevel van IS afwachten om me te onthoofden. Ze willen van mij een voorbeeld maken voor jongeren die de religieuze wet niet naleven. Ik wil mijn naam officieel laten veranderen en ergens asiel aanvragen, waar ik niet bedreigd word", aldus de vrouw in de krant La Capitale.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zegt te hebben "kennis genomen van de publicaties" ‼ Woordvoerder Edmond Messchaert: "We volgen internationale ontwikkelingen op de voet. Er is altijd sprake van 'extra alertheid bij grote evenementen' ‼ Dat geldt uiteraard ook voor de EuroPride in Amsterdam".

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – De Telegraaf