donderdag 16 juni 2016

Rusland – Felix & Islam | "Homostel opgepakt vanwege herdenken Orlando" ‼

Felix en Islam wilden de slachtoffers van de aanslag in Orlando herdenken. Maar toen ze een 'Love Wins'-teken neerzetten, arresteer- de de politie de twee.

Islam Abdullabeckov en zijn vriend Felix Glyuckman zagen zondagmiddag in hun appartement in Moskou wat er in Orlando was gebeurd. De volgende dag besloten de twee een eerbetoon te brengen aan de slachtoffers.

Bij de Amerikaanse ambassade brandden ze een kaarsje en droegen ze een bord met daarop de tekst 'Love Wins' ‼ Die zetten ze neer voor het hek van de ambassade.

Vervolgens werden ze gearresteerd door de politie. De reden: "Ze zouden zonder toestemming een demonstratie hebben gehouden". Aan de Washington Post vertelde Islam Abdullabeckov dat daar helemaal geen sprake van was. "We wilden alleen maar een kaars aansteken en die poster laten zien".

De twee werden naar een politiebureau gebracht, waar ze 3 uur werden verhoord voor ze weer werden vrijgelaten ‼ Als ze worden veroordeeld, kan dat tien dagen cel betekenen of een boete van 60.000 roebel per persoon (ongeveer 812 euro).


bronnen: Winq.nl / WashingtonPost.com