zaterdag 30 april 2016

USA → North Carolina | "Jonge Transgender ontroert in verhitte WC-discussie"

VS  –  Een jonge transgender is plots boegbeeld geworden van dé toiletdiscussie in de VS. In North Carolina is namelijk een omstreden 'toiletwet' aangenomen waarbij het transgenders verboden wordt om toiletten van het tegenovergestelde geslacht te gebruiken.

Fotograaf 'Meg Bitton' besloot als reactie hierop een foto te maken van Corey Maison, een 14-jarige transgender die vorig jaar in het nieuws haalde toen ze na lang wachten eindelijk aan haar eerste hormoonkuur mocht beginnen  Het meisje kreeg op de foto de kans om te laten zien wie ze écht wilde zijn. Corey Maison deed zelf haar make-up en heeft samen met Meg zichzelf bijgeschaafd in Photoshop. 

In de begeleidende tekst bij de op Facebook gepubliceerde foto schrijft Meg: "Als dit JOUW dochter was, zou jij het een prettig idee vinden dat ze verplicht naar een mannentoilet moest ?!  Ik niet. Wees eerlijk  Wees empathisch ... en behandel mensen zoals jij ook behandeld zou willen worden".
                            
                        

De foto is inmiddels op Facebook meer dan 25 duizend keer gedeeld en kan op veel sympathie rekenen. Hoewel het portret vorig jaar is gescho- ten, hebben Corey Maison, haar moeder Erica Maison en Meg Bitton besloten de foto juist nu te publiceren. 

Protest
Overigens is dit lang niet 't enige protest tegen de omstreden wet. Zanger Bruce Springsteen wil niet meer in de staat optreden, de Deutsche Bank heeft uitbreidingsplannen in North Carolina voorlopig gestaakt en ook PayPal heeft plannen in die regio van de baan gedaan. 


bronnen: MetroNieuws.nl / Facebook.com – Meg Bitton Photography___________________________________________________________________________________