dinsdag 26 april 2016

Den Haag - Branoul - Appelloods | "Toneelgroep De Appel – Gevallen Engelen"

GEVALLEN ENGELEN – Naar de lang verboden roman van Éric Jourdan met een knipoog naar William Shakespeare – Vanaf 13 april t/m 08 mei 2016 in de Appelloods te Den Haag.
 
De roman Gevallen Engelen werd in 1955 geschreven door de destijds 17-jarige Éric Jourdan. Een katholieke priester, Pihan, tevens directeur van de Commission de Surveillance van het ministerie van Binnenlandse Zaken, drong met succes aan op het verbod ervan  Er rustte immers een taboe op homoseksuele liefdes tussen pubers en dus was het een onderwerp dat ten strengste verboden was om over te schrijven. "God zij dank" kreeg priester Pihan het niet voor elkaar om de auteur en de uitgever te laten vervolgen vanwege openbare schennis der eerbaarheid ‼

Pas in 1985 kon Gevallen Engelen verschijnen zonder dat de censuur eraan te pas kwam. Gevallen Engelen is een romantische en geweldda- dige liefdesgeschiedenis tussen twee jongens van 17 jaar: twee neven, "Pierre en Gérard", die hun onontkoombare liefde verborgen trachten te houden voor de bekrompen buitenwereld. 

" ...... Maar verliefde mensen zijn zo vol van hun dromen, dat hun liefde als een waterstraal uit een fontein omhoog spuit en alles om hen heen overspoelt met hun liefde ...... "

Bewerker / Regisseur Manon Barthels is er wederom in geslaagd voor Branoul een weergaloze voorstelling te maken. Met een dertig jaar lang verboden roman - twee mooie acteurs en 1000 kilo stro weet zij het publiek een andere wereld in te trekken  De wereld van de veel te grote woorden, van de onvoorwaardelijke liefde, van jongens die elkaar meesleuren in een duizelingwekkende val, van Engelen die Gevallen Engelen worden.

Bewerking & Regie:  Manon Barthels
Spel:  Huib Cluistra en Bart van den Donker          

'Gevallen Engelen' speelt in de dependance van Toneelgroep de Appel aan de Laan van Poot 97 – ter hoogte van de Nachtegaallaan. Er is vrijwel altijd een gratis parkeerplek te vinden in de buurt. Ga naar www.branoul.nl voor meer informatie.

Speeldata: 
April:                              Mei:                   
29        20.30 uur             01          14.00 uur             06          20.30 uur                    
30        20.30 uur             03          20.30 uur             07          20.30 uur
                                      04          20.30 uur             08          14.00 uur

Kaarten:  Branoul.nl – Gevallen Engelen
Prijs:           Regulier:  € 17,50  /  Vrienden, Uitpas:  € 15,50  /  Studenten, CJP, Ooievaarspas:  € 7,50   

Zie ook:  Theater·Tip | "Ga naar 'Gevallen Engelen' in Den Haag"

bronnen: Branoul.nl / Persbericht: Sijtze van der Meer / Facebook.com – Theater Branoul