dinsdag 26 april 2016

België - Troye Sivan | "Australische zanger 'Troye Sivan' pakt Antwerpen in" ‼

Antwerpen  →  Op maandag 25 april 2016 gaf Troye Sivan (20) zijn eerste concert in België. Hij bracht zijn "Blue Neighbourhood"-tour naar Muziekcentrum Trix in Antwerpen.

Het publiek hing meteen aan de lippen van de jonge god uit Australië  Troye Sivan is bij velen weliswaar onbekend - maar dankzij YouTube en Snapchat heeft hij een sterke fanbasis. De aanwezige meisjes en jongens kennen zijn liedteksten vanbuiten en kweelden lustig mee.

Troye Sivan wist Trix in te pakken met zijn 'charmerende bindteksten' over hoe Antwerpen zijn favoriete tourstop tot nu is (gemeend of publiek paaien ?!), over zijn coming-out en over empowering. Troye Sivan haalde ook zijn beste Afrikaans-Nederlands boven. Hij werd geboren in Zuid-Afrika in een joods gezin. Zijn ouders spreken Afrikaans. Op jonge leeftijd verhuisde de artiest naar Perth in Australië.
                          
        
                         
Als een elastiek huppelt, zwalpt en springt Troye Sivan over 't podium in een oversized truitje  Dat is intussen een handelsmerk geworden van de erg tengere jongen.

Veel was niet nodig om de aanwezigen te overtuigen van z'n charmes en zangkwaliteiten. Er waren, op enkele chaperonnerende ouders na, geen 'toeristen' in de relatief kleine concertzaal  Het was dus preken voor de eigen parochianen. De gelovigen verlieten de kerk nog overtuigder van hun inspiratiebron.

In tegenstelling tot de vroege "Justin Biebier"-liedjes brengt singer-songwriter Troye Sivan liedjes met emotie en een boodschap. Een talent om in het oog te houden. Wie er maandag bij was, heeft zijn debuut in België meegemaakt. Een unieke ervaring.

Zie ook:
Troye Sivan naar Trix (Antwerpen) en Paradiso (Amsterdam)  /  Dinsdag 10 mei 2016 – Troye Sivan in Paradiso → Uitverkocht ‼   

Extra:
Radio interview met 'Troye Sivan' over Homofobie en Coming Out  /  Troye Sivan in tweede liveshow van 'The Voice van Vlaanderen'   

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com