zondag 24 april 2016

Spaanse Mister Gay 'Roger Gosalbez Pitaluga' is de nieuwe "Mister Gay World"

Malta - Roger Gosalbez Pitaluga (30) uit Spanje is zaterdag Mister Gay World 2016 geworden. Chris Krauel uit Oostenrijk werd tweede en Christian Lacsamana uit de Filipijnen werd derde.

De finaleshow vond plaats in de exclusieve Villa Rosa in Malta. Tweeëntwintig kandidaten lieten he beste van zichzelf zien voor de jury en de kijkers die via YouTube de Livestream bekeken. Die livestream verliep echter erg moeizaam De show werd lang uitgesteld. Mister Gay Zwitser- land Peter Anderegg viel tijdens de sportdag uit met een blessure en Mister Gay Syrië Mahmoud Hossino gaf al vroeg op.

De avond avond bestond uit verschillende onderdelen: "dragen van formele kledij (kostuums dus), nationale outfits, een interview, 't voorstellen van de campagne en uiteraard het tonen van streepjes bloot in zwemslip".

► In Malta hebben de kandidaten deelgenomen aan verschillende uitdagingen. De winnaar van zo'n challenge mocht rechtstreeks naar de laatste twaalf.
                        
        
                              
Mister Gay Venezuela 'José Daniel García Duran' won de ingekorte sportwedstrijd  Mister Gay Spanje en uiteindelijke winnaar Roger Gosalbez Pitaluga werd Mister Fotogeniek, Mister Swimwear & hij was de beste bij het examen. Mister Gay Filipijnen 'Christian Lacsamana' won de online stemming, de prijs voor het nationaal kostuum en de prijs voor sociale media.

Mister Gay Sint-Maarten 'Kyle Patrick' was de beste bij de modeshow  Mister Gay Oostenrijk 'Chris Krauel' was de beste bij de individuele inter- views en werd Mister Formal Wear. Mister Gay Zwitserland 'Peter Anderegg' kreeg de troostprijs Mister Sympathie.

België, Oostenrijk en Sint-Maarten gingen door naar de laatste twaalf. Mister Gay Vlaaanderen 2015 'Skelte Willems' kreeg 'n vraag over ouder worden in de homogemeenschap. Skelte prees initiatieven die leeftijdsinclusief zijn.

De top vijf bestond uit Brazilië, Oostenrijk, Sint-Maarten, Spanje en de Filipijnen.

In de onderstaande video reageren Mister Gay World "Roger Gosalbez Pitaluga", "Skelte Willems" en Mister Gay Belgium-organisator "Bram Bierkens". Roger is blij en wil zichtbaarheid van homo's in de maatschappij verhogen. Skelte is tevreden met een plaats in de top twaalf en hij vertelt dat hij veel vrienden maakte. Een emotionele Bram is blij dat de Mister Gay World komt uit het land waar volgend jaar de WorldPride, in Madrid, plaatsvindt. 

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com