donderdag 28 april 2016

België - Brussel – Pascal Smet | "Brusselse bus en tram in Regenboogkleuren"

Op initiatief van Brussels minister Pascal Smet rijden sinds maandag een bus en een tram van de MIVB gehuld in de regenboogkleuren rond in het Brussels Gewest. De campagne kadert in de aanloop naar het Pride festival dat van start gaat op vrijdag 29 april. Het festi- val kent zijn hoogtepunt op de jaarlijkse Pride Parade op 14 mei en de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie op 17 mei 2016.

"Met de slogan 'Brussel, dat zijn wij allemaal' willen we laten zien dat de MIVB een openbare vervoersmaatschappij is die erg veel belang hecht aan diversiteit en gelijkheid: zowel in haar eigen organisatiecultuur als naar haar gebruikers toe", zegt Pascal Smet.

Op vrijdag 29 april 2016 wordt 's avonds op het Brussels stadhuis het officiële startschot gegeven en de zal de bus met de genodigden een rond- rit maken langs verschillende - in het oog springende - gebouwen die zich gedurende het festival in de regenboogkleuren zullen hullen.

"Zo laten we als stad zien dat we mee strijden voor een samenleving waar niet de verschillen tussen mensen, maar wat ons verbindt belangrijk is", zegt Pascal Smet. "Meer dan ooit moeten we onze hoofdstad opnieuw op de kaart zetten als leef-, eet- en cultuurstad voor iedereen"

Zie ook:
België - Brussel | "Bus en tram in Regenboogkleuren"   /  België - Brussel | "Bus en tram in Regenboogkleuren"  

Update:

bronnen: GayLive.be / Facebook.com –  The Belgian Pride