zaterdag 21 november 2015

USA – Utah – Jackie Biskupski | "Salt Lake City heeft Lesbische burgemeester"


Verenigde Staten – Jackie  →  Opmerkelijk nieuws uit Salt Lake City in Amerika. Daar werd de openlijk lesbische Jackie Biskupski drie dagen geleden tot burgemeester gekozen. Salt Lake City is de hoofdstad van de conservatieve staat Utah, waar ook de kerk van de strenggelovige Mormonen zetelt.

Jackie Biskupski won met 52% van de stemmen. Een grote overwinning voor de LHBT's in Utah, die al jaren strijden voor erkenning in hun staat. "Vandaag draait niet alleen om het schrijven van geschiedenis, maar ook om mensen. Het draait om het in gang zetten van verande- ringen", aldus Jackie Biskupski.

Er is flink wat werk aan de winkel voor Jackie Biskupski. Zo werd onlangs in Salt Lake City nog een kindje uit huis geplaats dat lesbische pleegouders had. Ze werd bij een heterokoppel geplaatst, omdat dat volgens de rechter beter was voor het welzijn van het kind.

Ook besloot de Mormoonse kerk dat kinderen met homoseksuele ouders pas gedoopt mogen worden als ze achttien jaar oud zijn en homo- seksualiteit openbaar afkeuren.

Jackie Biskupski heeft aangegeven dat haar eerste doel als burgemeester is om in gesprek te gaan met de Mormonen over de nieuwe regels.

Zie ook:  Eerste Homo-burgemeester in Mormonenbolwerk   Eerste Lesbische burgemeester in Mormonenbolwerk  

bronnen: ZijAanZij.nl / SLTrib.com – Video