zaterdag 21 november 2015

De voortvluchtige terrorist "Salah Abdeslam" regelmatig gespot in Gay-district


Salah Abdeslam, de terrorist die sinds de aanslagen in Parijs voortvluchtig is, zou eind oktober regelmatig zijn gespot in het gay district van Brussel, het Jacques Quartier. Hij wordt ervan verdacht een van de auto's te hebben gereden die terroristen in Parijs afzette. Afgelopen dinsdag zou hij zijn gespot in de Brusselse wijk Molenbeek. Mogelijk frequenteerde hij de homowijk om identiteits-documenten te stelen, of om een aanslag te beramen.
                  
Dat is wat anti-terreur agenten op dit moment onderzoeken, onder meer door café-eigenaren in de wijk te ondervragen en beelden van veiligheidscamera's te bestuderen. In de periode dat hij er werd gespot, zouden veel ID-kaarten en rijbewijzen zijn gestolen. Het is niet waarschijnlijk dat de verdachte erop uit was om mannen te ontmoeten. In het Brusselse stond hij bekend als iemand die een hele reeks one night stands had met vrouwen die hij ontmoette aan de speeltafels van het belangrijkste casino van Brussel.

Zie ook:
Salah Abdeslam is mogelijk ook op de vlucht voor IS  /  Brussel 'op slot' vanwege concrete terreurdreiging  
Voortvluchtige terrorist bezocht Gay-kroegen in Brussel  /  Salah Abdeslam gezien in Brusselse Homobars  

bronnen: Gay.blog.nl / DailyMirror.com → Video's
                         
                  


Brussel – Salah  Gay-district | Voortvluchtige terrorist "Salah Abdeslam" bezocht Homohoreca

De vooralsnog enige voortvluchtige terrorist die vorige week vrijdag betrokken was bij de bloedige aanslagen in Parijs blijkt de afgelopen maanden een aantal keer gesignaleerd te zijn in de homohoreca van Brussel. Franse media melden dat de 26-jarige Salah Abdeslam verschillende homobars in de Belgische hoofdstad heeft bezocht. Over welke gelegenheden het precies gaat is niet duidelijk evenals de reden waarom hij de gayscene regelmatig bezocht. Franse media maken melding van ondervraging van bareigenaren door politieagenten en bestudering van beelden van beveiligingscamera's.

Meest waarschijnlijke reden volgens de Franse kranten is dat hij op die manier heeft geprobeerd om identiteitskaarten en rijbewijzen te stelen. Volgens speculaties in de Franse media bestaat ook de mogelijkheid dat Abdeslam een doelwit probeerde te zoeken. De aanval een week geleden in Parijs betrof immers ook uitgaansgelegenheden. "Naast een theater, voetbalstadion en enkele reguliere horecagelegenheden had ook een gaybar in de Franse hoofdstad doelwit kunnen zijn", aldus een Frans commentaar. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de inmiddels meest gezochte terrorist van Europa op zoek was naar intiem contact. Uit onderzoek zou blijken dat hij niet actief op zoek was naar contact in de homobars.

Waar de homohorecabezoeker zich op dit moment schuil houdt is onbekend. Wel is duidelijk dat hij gesignaleerd staat en dat in heel Europa jacht op hem wordt gemaakt. Onderzoekers zouden volgens The Independent rekening houden met de mogelijkheid dat de terrorist ook op de loop is voor IS. Aan een vriend zou hij afgelopen dinsdag gezegd hebben dat hij spijt heeft van zijn rol in de aanslagen, die volgens hem te ver gingen. Uit camerabeelden is gebleken dat Abdeslam de bestuurder was van de zwarte Seat waarin één van de drie terreurcellen zat die vrijdag in Parijs toesloegen. Het was uit die auto dat twee schutters, onder wie zijn broer Brahim die zichzelf later opblies, stapten om mensen dood te schieten op de terrassen van cafés. Daarna reed Abdeslam met een nog onbekende negende dader naar de buitenwijk Montreuil, waar de Seat zaterdag werd teruggevonden.

Zie ook:  Brusselse Homo-buurt tijdlang afgesloten voor anti-Terreuractie

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com – CNN → Video's