dinsdag 17 november 2015

'Roze' Nieuwslezer | Winfried Baijens wordt nieuwe presentator NOS Journaal


Hij timmerde de laatste jaren hard aan de weg en niet zonder succes. Van 2003 tot 2007 presenteerde Winfried Baijens al het NOS Jeugdjournaal en binnenkort mag hij aanschuiven als presentator bij het NOS Journaal.

"Ik vind het een eer", aldus Winfried Baijens. "Ik kan niet wachten om weer met nieuws en de dagelijkse journalistiek bezig te zijn.'

Winfried Baijens zal zich vanaf januari 2016 bij het presentatieteam voegen. Naast het NOS Jeugdjournaal presenteerde hij eerder reeds NOS op 3. Winfried Baijens zal zijn nieuwe baan gaan combineren met de presentatie van het NOS Radio 1 Journaal op de zaterdagochtenden.

Expreszo
Winfried Baijens is openlijk homoseksueel, maar maakt daar zelden echt een punt van, enkel wanneer hij daarmee een groter belang behartigt. In 2006 stond Baijens op de derde plaats in de Expreszo 100, uitgebracht door homojongerenmagazine Expreszo. Deze lijst vermeldde 100 Bekende Nederlanders en Vlamingen die hun homoseksualiteit op een positieve manier uitdragen.

Haatspeech Benedictus
In 2012 liet Baijens zich uitschrijven als lid van de rooms-katholieke kerk na een kerstspeech van toenmalig paus Benedictus, waarin deze stelde dat homoseksuelen "de essentie van het menselijke wezen vernietigen". "In eerste instantie dacht ik: laat maar zitten, het raakt mij zelf verder niet", legde hij uit. "Maar dit soort uitspraken heeft in landen waar het wél uitmaakt grote gevolgen en zet aan tot enorme homohaat". 


bronnen: Gay.nl / NOS.nl / YouTube.com