dinsdag 18 augustus 2015

Elektroshocks & seksueel misbruikt om een Homo tiener (16) hetero te maken


Eerder kon je bij HoLeBi.info al meermaals lezen over slachtoffers van zogenaamde 'wordt hetero therapieën' of 'conversion therapy' zoals het ook wordt genoemd. Ze komen helaas nog steeds wereldwijd voor van Europa tot ver daarbuiten, van Nederland tot in Afrika. Nog steeds zijn er mensen, dokters, therapeuten en anderen die menen dat ze homoseksualiteit kunnen genezen. 

Dat de therapieën die ze aanbieden vaak gepaard gaan met mishandelingen vertellen ze er natuurlijk niet bij. Maar al meermaals bleek dat dit schering en inslag is. En wat niemand ook zal verbazen is het feit dat de meeste van de therapieën worden gegeven door religieus geïnspireerde mensen. 

De therapieën hebben al veel slachtoffers gemaakt en daarom zijn er bijvoorbeeld in de VS al enkele staten waar de therapieën voor minderjarigen verboden zijn. Maar in veel andere landen geldt er geen verbod, al wordt daar vaak wel toe opgeroepen. Zeker als je alle verhalen leest van de slachtoffers zoals het volgende:

Recent ontdekte men dat er op een Victoriaans Jeugd kamp in Australië een 16-jarige jongen elektroshocks kreeg om hem te veranderen van een homo in een hetero, en dat hij bovendien meermaals was verkracht door begeleiders en zelfs andere jongeren. Telkens wanneer hij daarvan bij dokters melding maakte kreeg hij meer elektroshocks, want zo werd hem verteld hij moest worden behandeld voor zijn homoseksuele gevoelens. 

Ondertussen blijkt dat de jongen vermoedelijk slechts één van de honderden of meer slachtoffers is en dat de mishandelingen en seksuele misbruiken al aan de gang zijn sinds de jaren 90. Helaas is dit absoluut geen uitzonderlijk verhaal. Wereldwijd worden er zulke technieken losgelaten op homoseksuele jongeren in een poging hen zogenaamd te genezen en te veranderen in een hetero.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com – Vice


      ◄  Deze video betreft 'Gay Conversion Therapy' in Amerika ‼