maandag 17 augustus 2015

Bijna de helft van de Engelse jongeren omschrijft zich niet als '100% hetero' ‼

Het Engelse onderzoeksbureau 'YouGov' ondervroeg 1.632 Britten om hun seksualiteit in te delen op een schaal van 0 (volledig hetero) tot 6 (volledig homoseksueel).

Onder de ondervraagden deelden 72% van alle volwassenen zich in als volledig heteroseksueel, dus 0. Zo'n 23% ziet zichzelf niet als volledig heteroseksueel en deelt zichzelf in tussen 1 en 5. 4% deelde zich in als volledig homoseksueel.

Met elke generatie ziet het onderzoeksbureau dat seksualiteit een minder vaststaande positie heeft. Maar bij de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar zag het bureau een opmerkelijk verschil. Slecht 46% deelde zichzelf in als volledig hetero en 6% als volledig homoseksueel. Zo'n 43% gaf toe dat ze toch een tikkeltje biseksueel zijn.

YouGov besluit hun onderzoek met de stelling: "Het is duidelijk dat deze cijfers geen maatstaaf zijn voor actieve biseksualiteit – bovendien omschrijft 89% van de bevolking zichzelf als heteroseksueel – maar door jezelf in te delen op niveau 1 geeft aan dat er de mogelijkheid bestaat om homoseksuele gevoelens en ervaringen te hebben". 

"Meer nog, het geeft een steeds meer open minded benadering aan van seksualiteit. In een verdere reeks vragen of het voor de ondervraagden denkbaar zou zijn om aangetrokken te zijn tot, seks te hebben met of een relatie te hebben met iemand van hetzelfde geslacht (als je de juiste persoon tegen zou komen), kon 35% van degene die zich als niveau 1 hadden ingedeeld, eerder ja zeggen dan degene op niveau 0".

Meer over het onderzoek kun je lezen op de website van het onderzoeksbureau:  YouGov 
Ook in de Verenigde Staten is onderzoek gedaan door YouGov:  Derde Amerikaanse jongeren niet 100% hetero    


bronnen: OUT.tv / YouTube.com