dinsdag 9 juni 2015

Zuid-Limburg - Maastricht | Van 13 t/m 21 juni 2015: 'Maastricht Colours You'

Maastricht staat aan de vooravond van Maastricht Colours You. Van zaterdag 13 tot en met zondag 21 juni staat de hoofdstad van Limburg in het teken van diversiteit en op zaterdag 20 juni vindt voor de derde keer de 'Landelijke Roze Zaterdag' plaats in Maastricht.

In de stad zijn die week allerlei debatten, lezingen, tentoonstellingen en films die draaien rond het thema diversiteit en LHBT-emancipatie en op 20 juni onder andere een Roze Viering, een PrideWalk, een openluchtfilmvoorstelling, een oefenrechtbank in de Rechtenfaculteit, een InfoPromenade met InfoStage en optredens van prominente artiesten.

In de aanloop naar 'Maastricht Colours You' is in maart al een Regenboog-zebrapad geopend op het Vrijthof en is de tentoonstelling "Gijsen, flikker op ‼" te zien in het Centre Céramique, over het ontstaan van Roze Zaterdag. Ook 'Fashion Clash' heeft als thema genderidentiteit.

De vraag is vaak "Is dat allemaal nog nodig dan" ?! Het antwoord is heel duidelijk: "JA" ‼, uiteenlopende onderzoeken laten zien dat de positie van LHBT'ers op allerlei fronten nog echt beter kan. 'Maastricht Colours You' wil op een laagdrempelige manier de verbinding leggen met iedereen die vindt dat diversiteit ons leven meer kleur geeft.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com