zaterdag 13 juni 2015

Duitsland – Bondsdag | Komt het 'Homohuwelijk' toch eindelijk in Duitsland ?!

De Bondsraad van Duitsland heeft zich vrijdag in meerderheid uitgesproken voor de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. De Bondsraad is vergelijkbaar met onze Eerste Kamer maar heeft veel minder macht en heeft meer een adviserende rol in het wetgevende proces. Toch is het standpunt van veel belang voor de Bondsdag, het Duitse parlement. Helaas heeft de stemming van vrijdag minder invloed dan Duitse homo-organisaties wensen.

Bijna alle politieke partijen in Duitsland zijn voor de openstelling van het huwelijk voor homoparen behalve het christelijke CDU, de partij van bondskanselier 'Angela Merkel'. Deze grootste partij in de Duitse regering zal naar verwachting de komst van het homohuwelijk blijven tegenhouden, ondanks dat volgens de meeste recente opiniepeilingen de overgrote meerderheid van de Duitse bevolking voor de legalisering van het homohuwelijk is.

Nu de Bondsraad het wetsvoorstel heeft aangenomen en de regering adviseert om het huwelijk open te stellen wordt de druk op Merkel en het CDU wel opgevoerd om haast te maken met de erkenning van het homohuwelijk. De Bondsdag debatteerde vrijdag al over het thema maar bondskanselier Angela Merkel was daar niet bij aanwezig. De verwachting is dat de Gay Pride volgende week in Berlijn ook in het teken zal staan van het homohuwelijk. De verwachte 500.000 deelnemers zullen de druk op de regering naar verwachting nog wat meer opvoeren.
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com