donderdag 11 juni 2015

India - Video – Lesbo's | "Indiase reclame met Lesbiennes doorbreekt taboes"

Een nieuwe reclame in India, waar voor het eerst een lesbisch koppel in voorkomt, heeft wereldwijd voor veel reacties gezorgd. In India zijn sommigen in shock, anderen omarmen de homovriendelijke reclame. Het is een primeur in het land waar homoseksualiteit nog altijd strafbaar is.

In het filmpje 'The Visit' van ruim drie minuten wordt het verhaal verteld van een lesbisch stel dat voor het eerst elkaars ouders gaat ontmoeten.

De makers van de beelden hebben geprobeerd alle stereotypen uit de weg te gaan omtrent homoseksualiteit. "Zo lijkt geen van de vrouwen meer man of vrouw dan de ander in de film", aldus één van de makers tegen The Times of India.

Taboe
Naast de reclame over homoseksualiteit heeft het kledingmerk ook filmpjes gemaakt over twee andere levenswijzen van moderne vrouwen in India: "single-parenting en vrijgezel zijn". Deze zijn in het land vaak nog erg taboe. Het kledingmerk probeert deze met de reclames te doorbreken. Zie de video 'The Whispers'.

Onder de hashtag #anoukboldisbeautiful spreken mensen op Twitter hun lof uit over de reclame met "een stoere boodschap".

Zie ook:  Ophef over reclame met Lesbisch koppel

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / IndiaTimes.com / YouTube.com