maandag 8 juni 2015

Brazilië – São Paulo – 07 juni – Gay Pride | "De grootste Gay Pride ter wereld"

Zondag zijn ruim twee miljoen mensen de straat op gegaan in de Braziliaanse stad São Paulo om deel te nemen aan de negentiende editie van de Gay Pride. Een bonte stoet vertegenwoordigers van de Braziliaanse LGBT-gemeenschap trok door het centrum van de stad. Het thema van de Braziliaanse 'Parada Gay' was: "Ik ben zo geboren en opgegroeid, en zal altijd zo blijven: respecteer mij". De parade in São Paulo is de grootste demonstratie van de LGBT-gemeenschap ter wereld.

Volgens cijfers van Braziliaanse homo-organisaties werden het afgelopen jaar 326 homoseksuelen gedood. "Homofobie moet streng worden bestraft. Onze maatschappij mag niet langer tolereren dat mannen en vrouwen worden gediscrimineerd en vermoord vanwege hun geaardheid", aldus één van de organisatoren van de Gay Pride. Ook riep hij de overheid op de verworven homorechten niet weer prijs te geven. "De afgelopen jaren hebben we een terugval gezien in het beleid. Alles wat we bereikt hadden, wordt weer bedreigd".

São Paulo is trots gastheer te zijn van de grootste Pride ter wereld. "Iedereen is hier welkom", aldus het gemeentebestuur. Bijkomende meevaller is dat dit jaar naar schatting ruim achttien miljoen euro wordt uitgegeven door de feestende homo's en lesbo's. Extra omzet dat het noodlijdende São Paulo goed kan gebruiken.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com