vrijdag 12 juni 2015

Israël | Karam vertelt over hoe het is als 'Israëlisch-Arabische Homo in Israël'


Lopend door de Israëlische stad 'Tel Aviv' in een strakke paarse body en rok, met roze lippenstift en grote wimpers valt 'Karam Dadu' behoorlijk op.

Wat de mensen die kijken niet weten, is dat de 23-jarige Karam een travestiet is  Hij is een Israëlisch-Arabische homoseksueel die 7 jaar gele- den verbannen werd door zijn familie toen hij uit de kast kwam. Hij verhuisde van het noorden van Israël naar Tel Aviv, waar de sfeer opener en toegankelijker is voor homo's.

Homo's binnen de Arabische minderheid in Israël hebben het zwaar. Angst voor afwijzing en eerwraak zijn aan de orde van de dag. Toen Karam tegen zijn familie zei dat hij op jongens valt, volgenden er 2 onleefbare jaren voor hem.

Karam vluchtte weg van zijn familie. Toen hij 19 was besloot hij om een keer op bezoek te gaan, waarop zijn vader een woedeaanval kreeg. Hij sloeg zijn Karam zo hard met een ijzeren staaf, dat zijn zoon 7 weken het ziekenhuis in moest om te herstellen.

In Tel Aviv vond Karam een groep gelijkgestemden. Hij woont nu in een appartement met Israëlische Joden vlakbij het centrum en werkt in een restaurant. En hij voert er zijn act 'Karma Sutra' op.

bron: Spirit24.nl – Eva de Boer / YouTube.com