woensdag 6 mei 2015

Midden-Nederland | "Afperser dreigt met foto's van Homo-ontmoetingsplek" ‼

In de regio Maarssen probeert een nog onbekende persoon sinds een week mensen af te persen door te dreigen foto's van hen openbaar te maken. De foto's zouden gemaakt zijn op één of meerdere homo-ontmoetingsplaatsen (HOP) langs de snelweg in de buurt van Maarssen.
 
De politie praat over foto's van 'activiteiten bij een parkeerplaats'. Of er foto's zijn gemaakt van mensen die er seks hebben, wil de politie niet zeggen. "Maar ik denk dat we allemaal wel een beeld hebben van wat er op die plekken gebeurt", zegt politiewoordvoerder Leonie Bosselaar.

Om te voorkomen dat de compromitterende foto's openbaar gemaakt worden, moeten de slachtoffers geld betalen.

Sinds 30 april heeft de politie meerdere meldingen gekregen van mensen die een brief hebben gekregen waarin gedreigd wordt dat de beelden openbaar gemaakt worden als er niet betaald wordt. Daarop startte de politie een onderzoek en is ze op zoek naar nog meer slachtoffers.

De politie wil uit privacy-bescherming van de slachtoffers niet zeggen om welke ontmoetingsplek of - plekken het gaat.

Zie ook:  Bezoekers ontmoetingsplek afgeperst met seksfoto's in bosjes → Homo's langs A27 moeten betalen, of met de billen bloot

bron: Gelderlander.nl

 
Homo's afgeperst met foto's van 'ontmoetingen'

De politie heeft de afgelopen week meerdere aangiften binnengekregen van mannen die schriftelijk worden afgeperst.

De slachtoffers krijgen een brief thuisgestuurd waarbij foto's zitten van "activiteiten bij een parkeerplaats", zo meldt de politie. Deze foto's zijn gemaakt op één of meerdere homo-ontmoetingsplaatsen. Om te voorkomen dat deze openbaar gemaakt worden, moeten de slachtoffers geld overmaken naar een rekeningnummer.

Midden-Nederland
Volgens de politie speelt het probleem op diverse plaatsen in Midden-Nederland, en zijn ook Noord-Hollandse cruiseplaatsen doelwit geworden van de afpersers.

Oproep
De politie kan niet zeggen hoe vaak er aangifte is gedaan. De politie roept mannen die een soortgelijke brief hebben ontvangen maar hiermee niet naar de politie zijn gestapt op om zich te melden. Ook mensen met andere informatie worden verzocht contact op te nemen via: 0900-8844

Zie ook: 
Chantage van bezoekers Homo-ontmoetingsplaatsen  /  Mannen gechanteerd met foto's Homo-ontmoetingsplaats      
Mannen gechanteerd met foto's cruising area  /  Homo's ontvangen chantagebrieven  /  De Homobanen in Nederland
HOP - Wiki  Homo's afgeperst met foto's ontmoetingsplaats   Politie: "Steeds meer slachtoffers Homodreigbrieven"
Politie zoekt afperser Homo-ontmoetingsplaatsen  /  D66: "Bescherm slachtoffers van chantage Homo-ontmoetingsplek"

bron: RTVNH.nl – RTV Noord-Holland