zaterdag 9 mei 2015

Amsterdam - I am Gay and Muslim | Film over Moslims & Homo's niet gewenst

Terwijl in Amsterdam de rode loper wordt uitgerold voor haat-sjeiks, is de vertoning van een film over homo's en moslims ongewenst. Alleen na ingrijpen van hogerhand bleek een buurthuis in de Kolenkit-buurt bereid vandaag – zaterdag 9 mei 2015 – de controversiële film te laten zien.

Dat bevestigt een zegsman van D66 afdeling West, die de filmvertoning organiseert. In buurthuis 'The Shelf' kan voor allerlei activiteiten ruimte worden gehuurd. Dat hadden deelraadslid Pieter Rietman en zijn partijgenoten gedaan om de film 'I am Gay and Muslim' te bekijken, van de Nederlandse filmmaker Chris Belloni. De documentaire die hij maakte werd onder meer verbannen van het filmfestival in Kirgizië.

Nadat vrijwilligers van D66 West folders over de film hadden uitgedeeld in de Kolenkit-buurt, een wijk waar veel Amsterdammers met een islamitische achtergrond zijn gehuisvest, kreeg de coördinator van het buurtcentrum ineens koudwatervrees. "Wij kregen te horen dat we de film niet mochten laten zien omdat het onderwerp te controversieel zou zijn. Het argument was dat de ruiten van het centrum al eens eerder waren ingegooid", laat Rietman weten. Gevraagd naar een verklaring voor de plotselinge afgelasting van de filmmiddag draaide de directie van het buurthuis ineens bij. De film is nu toch te zien.

Zie ook: 
Amsterdams buurtcentrum buigt: "Film over Homoseksualiteit in de Islam verbannen"  /  I Am Gay And Muslim – The Website      
D66 vertoont film "I am Gay and Muslim" in de Kolenkit  /  Gay in de Kolenkit eerst afgeblazen, maar debat kan toch doorgaan

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com