dinsdag 14 februari 2017

Roze Zaterdag | "Regenboogbotenparade over Singel & Podium op de Parade"

Den Bosch – 'Roze Zaterdag' 2017    Op 'Roze Zaterdag' trekt een Regenboogbotenparade over de Singelgracht, langs de Zuidwal. Op de Parade staat een podium met 'landelijk bekende artiesten' en op de Markt zal een slotshow worden gehouden.

Op de boten vaart die dag een afspiegeling van de Nederlandse samenleving mee, zo blijkt uit het programma van 'Roze Zaterdag' (.pdf), dat op 24 juni wordt gehouden. Het programma voor die dag werd dinsdagmiddag 14 februari gepresenteerd. 

In de stad komen twee podia te staan, één op de Parade en één op de Markt. Overdag zullen er op de Parade een paar grote namen staan, zo wordt beloofd, al is nog niet bekend welke artiesten er die dag langs komen  Op de Markt zal vooral 's avonds feest zijn.  Er komen onder meer DJ's, en er is ruimte voor 'een vleugje musical en songfestivalnummers', aldus de aankondiging. 
                                           
                                                       
Naast de feesten is er ook een informatiemarkt op Roze Zaterdag,  met onder meer informatie over de acceptatie van LHTB'ers. Ook zal daar een oecumenische dienst zijn. Bij het Noordbrabants museum en het Stedelijk museum is ruimte voor 'LHTB-kunstenaars'. Voor Roze Zaterdag werkt Den Bosch samen met Oss   De landelijke dag versterkt en draagt bij aan het regenboogbeleid van de gemeente Den Bosch doordat het de zichtbaarheid en acceptatie van de lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) vergroot.

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / RozeZaterdag2017.nl / Twitter.com – Brabants Dagblad / YouTube.com