zondag 12 februari 2017

A'dam Gay Pride - Zware thema's | Aandacht voor zelfmoord tijdens Gay Pride

Amsterdam Pride  →  Zware maatschappelijke thema's dit jaar tijdens de traditionele botenparade, de 'Canal Parade', bij de Gay Pride in 'Amsterdam'. Er varen mensen mee op boten die namen hebben als 'zelfmoordpreventieboot', 'Iraanse boot' en 'vluchtelingenboot'. De organisatie - Amsterdam Gay Pride - maakte dat zondag bekend.

"Op de 'zelfmoordpreventieboot' zullen de boodschappen krachtig zijn, confronterend en hoopvol tegelijk", aldus de organisatie. "Het zal bezoe- kers aan de kant een moment geven van nadenken"  "Het aantal zelfmoordpogingen in Nederland ligt bij LGBT's vierenhalf keer zo hoog als onder heteroseksuele jongeren", stelt de organisatie. LHTBI staat voor Lesbische, Homoseksuele en Biseksuele mensen, Transgenders en Intersekse personen (wiens lichaam zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken heeft).

Verder varen onder meer nog twee 'Donald Trump-boten' mee, met de boodschap aan de Amerikaanse president Donald Trump niet te tornen aan de rechten van LHBTI's, een 'ambulanceboot' en 'bi-boot', waarmee op een positieve manier aandacht gevraagd wordt voor biseksuelen. De botenparade is een onderdeel van de Amsterdam Gay Pride.  Deze wordt dit jaar van 29 juli tot 6 augustus gehouden; de botenparade is op zaterdag 5 augustus 2017.
                             
                               
Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Gay Say Hello