maandag 13 februari 2017

Argentinië | Katholieke Kerk breekt met 'Scouts' om steun voor Homohuwelijk

Argentinië – Scouts  →  De Argentijnse Katholieke Kerk heeft haar connectie met de landelijke scoutingvereniging verbroken vanwege haar steun voor het homohuwelijk, staat geschreven in een brief van kardinaal Mario Poli gericht naar de aartsbisschop van de Argen- tijnse plaats La Plata, Hector Aguer.

In de tekst, gepubliceerd door het katholieke persbureau AICA, opteert Mario Poli voor het opzetten van een nieuwe verbintenis met een groep die dezelfde functie als deze scouts vervult.

"Voor de scouting is er geen weg meer terug. Ik heb de vereniging een paar maanden geleden nog gewaarschuwd: "trek niet harder aan 't touw want die staat op breken". En nu is het definitief gebroken".

Volgens de Argentijnse Kerk was de scoutingvereniging steeds vatbaarder voor onderwijsprojecten van de Staat zoals 'seksuele voorlichting' en het 'homohuwelijk'.
                                   

                                           
Onderwijsprogramma
De Argentijnse scouts hebben onlangs aanpassingen gedaan in het onderwijsprogramma waarin ook het homohuwelijk wordt beschreven. Zo werd de definitieomschrijving van familie aangepast, "gemaakt door man en vrouw" werd "gevormd door mensen".  Dat was de druppel voor de Kerk.

In 1912 werd de landelijke scoutvereniging in Argentinië opgericht.  In 1937 ontstond de Unión Scouts Católicos Argentinos (USCA). De twee partijen fuseerden in 1996 in de vereniging Scouts de Argentina. Van de huidige 75.000 leden is 96 procent Katholiek.


bronnen: NU.nl / YouTube.com / Twitter.com – Roddy Rietveldt