vrijdag 17 februari 2017

A58 - HOP 'Leikant' | "Goirle moet uitleggen waarom Leikant werd afgesloten"

Leikant    Gemeente Goirle moet inhoudelijk ingaan op de bezwaren van Stichting Platform Keelbos tegen het plaatsen een hek op de parkeerplaats 'Leikant' langs de A58 bij Tilburg. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Het hek moet het onmogelijk maken om van de parkeerplaats het achter gelegen bos in te  lopen. Dat bos staat al jaren bekend als een homo-ontmoetingsplaats.

Eerder werd Platform Keelbos niet-ontvankelijk verklaard door zowel Burgemeester en Wethouders van Goirle als de rechtbank.
                                         
Nieuw besluit
Onterecht ... zo blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State. Volgens de gemeente en bestuursrechter was het in Nuth gevestigde Platform geen belanghebbende. De Raad oordeelde anders: "Stichting Platform Keelbos is voor veel overheden een gesprekspartner als 't gaat om 'homo-ontmoetingsplaatsen'   De gemeente moet nu een nieuw besluit nemen over de bezwaren van het Platform tegen de plaatsing van het hek op de parkeerplaats Leikant".
                                           
                                          
Erkenning
Stichting Platform Keelbos is een belangenorganisatie voor bezoekers van homo-ontmoetingsplaatsen. De uitspraak van de Raad van State betekent erkenning van het Platform als serieuze gesprekspartner voor overheden.

De stichting is onder meer met de gemeente Ede in een juridische strijd verwikkeld over de afsluiting van homo-ontmoetingsplaats 't Ginkelse Zand – langs de A12.

Zie ook:
   A58 – Leikant | "Homo-ontmoetingsplek bij 'Riel' zou van alle kanten bereikbaar moeten zijn"  
   College Goirle gaat opnieuw besluit nemen over bezwaren hekwerk Homo-ontmoetingsplaats
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RozeGolf.net / Platform-Keelbos.org / Twitter.com – Roze Golf / Twitter.com – Brabants Dagblad