vrijdag 7 april 2017

Verdachten aanval Arnhemse Homo's vrij, o.a. omdat zij allen minderjarig zijn

Arnhem  →  Alle verdachten van de mishandeling van een 'Homostel in Arnhem' zijn donderdag vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Ze blijven wel verdachte – maar de onderzoeksrechter acht de kans op herhaling van hun gedrag klein – zei een woordvoerster van de rechtbank. Dat alle verdachten minderjarig zijn, speelde ook een rol.  Het Openbaar Ministerie wilde dat de twee veertienjarigen en de drie zestienjarigen langer vastgehouden zouden worden.

Het OM verdenkt de jongens van openlijk geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel   De groep zou zondagmorgen vroeg op de 'Nelson Mandelabrug' in Arnhem twee homoseksuele mannen hebben aangevallen, omdat ze 'hand in hand' liepen   Een van de mannen raakte een aantal tanden kwijt doordat hij met een 'betonschaar' werd geslagen  De advocaat van een zestienjarige verdachte zegt dat de mannen zelf de eerste klappen uitdeelden.

Een 20-jarige man uit Gennep is eerder deze week al vrijgelaten. Hij was weliswaar in de buurt van de vechtpartij, maar had er niets mee te maken.
                                  
        
                                  
De mishandeling heeft 'internationaal veel aandacht' getrokken. In Arnhem is zaterdagmiddag een manifestatie tegen homogeweld   Vol- gens de organisatie zijn de aangevallen mannen daar mogelijk bij aanwezig. Ook in andere plaatsen zijn bijeenkomsten georganiseerd – zoals in Amsterdam en Eindhoven.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TPO.nl – The Post Online / YouTube.com