zondag 2 april 2017

Amerika - GLAAD | "Een belangrijke Homoprijs voor Oscar·winnaar Moonlight"

Amerika – GLAAD  →  De film 'Moonlight', die in februari drie Oscars in de wacht sleepte, is zaterdagavond weer in de prijzen gevallen ‼ De Amerikaanse homorechtenorganisatie GLAAD kende het drama de prijs voor beste grote film toe.

Veel concurrentie had 'Moonlight' niet  Alleen Star Trek Beyond dong ook mee in dezelfde categorie. Het was voor het eerst sinds 2003 dat de 'Gay & Lesbian Alliance Against Defamation' slechts twee grote films kon vinden die in zijn ogen in aanmerking kwamen voor een onderschei- ding.

In de categorie dagelijks drama was dit jaar zelfs maar één genomineerde  Dat The Bold And The Beautiful zaterdagavond in de prijzen viel, was dan ook geen verrassing meer.
                                 
                                               
Eerbetoon
Ook 'Patricia Arquette' wist al dat zij met een beeldje naar huis ging  De actrice kreeg eerder al te horen dat zij de 'Vanguard Award', voor iemand uit de entertainmentwereld die zich in 't bijzonder heeft ingezet voor de acceptatie van de LGBT-gemeenschap, kreeg. Patricia Arquette bracht in haar dankwoord een eerbetoon aan haar zus, transgeneractivist Alexis Arquette, die in september stierf.

Volgende maand reikt GLAAD weer prijzen uit. Op 6 mei vindt in New York een awardshow plaats. Onder anderen Lady Gaga, Elton John en Frank Ocean maken dan kans op een beeldje.

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – Nieuws → NU.nl / YouTube.com