vrijdag 7 april 2017

Cookachoo & Dries · Twirl · Clip | Dries Roelvink danst voor Homo-emancipatie

Dries Roelvink  →  Oh. My. Godney. Net als je dacht dat je alles wel een keer had gezien van Dries Roelvink, komt de volkszanger weer met iets nieuws. Zijn laatste uitvinding: die van de Voguende Homodaddy  Maarrrrrrr … het is voor een goed doel  Namelijk: "Homo-emancipatie" ‼

Dries Roelvink is te zien in de nieuwe video van Cookachoo, een band uit Amsterdam. Het nummer heet Twirl en komt binnenkort uit ‼

Cookachoo heeft de videoclip opgenomen in samenwerking met het Rijksmuseum   Ze willen met deze video verschillende werelden bij elkaar brengen ten gunste van homo-emancipatie.

Cookachoo bestaat uit Anne-Fay Koops en Riquel Gilliad. Ze vinden het belachelijk dat homoseksualiteit nog steeds taboe is in delen van de samenleving. Met deze video willen ze dat zoveel mogelijk mensen opkomen voor homorechten.
                         
                                          
Hetero
En dus kwamen ze uit bij Dries Roelvink, in hun ogen "één van de meest hetero mannen van Nederland"  Ze vroegen hem "Vogue"-dansjes te doen in het Rijksmuseum. Dat laatste is een primeur: niet eerder werkte het museum mee aan een videoclip. Het Rijks wil hiermee laten zien dat zij dé plek zijn waar mensen, kunst en geschiedenis met elkaar worden verbonden.

Hashtag: PoseAgainstHomophobia
Om de boodschap voor 'homo-emancipatie' uit te breiden en om zoveel mogelijk mensen te bereiken heeft Cookachoo een social media cam- pagne opgezet tegen homofobie   Cookachoo roept iedereen op om een foto te plaatsen op social media van zichzelf in een Vogue pose met de hashtag #PoseAgainstHomophobia.

Maar eerst even de video kijken met Dries, die is geïnspireerd op 'Weapon of Choice' van Fatboy Slim 
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – RTL Boulevard / YouTube.com