woensdag 5 april 2017

Rusland → Gay-poster: Vladimir Putin | "Poetin-poster verboden in Rusland" ‼

Rusland  →  Gebruik van de 'iconische poster' waarop de Russische president 'Vladimir Poetin' met lippenstift en oogschaduw staat af- gebeeld, is in Rusland vanaf nu verboden.  "De poster is namelijk door het Russisch ministerie van Justitie op de 'Index Extremistische Materialen' geplaatst", meldt de The Moscow Times.

De poster werd de afgelopen jaren wereldwijd - ook in Rusland - veel gebruikt tijdens protestdemonstraties tegen de Russische anti-LHBTI- wetgeving. Gebruik van de poster is in Rusland nu strafbaar, omdat het een uiting van extremisme zou zijn.
                                       
                                          
Het ministerie volgt met deze stap het vonnis van een regionale rechtbank. Die rechtbank oordeelde dat de poster suggereert dat Vladimir Poetin een 'afwijkende seksuele gerichtheid' heeft  Het uploaden van de poster op het in Rusland veel gebruikte sociale netwerk VKontakte werd daarom verboden.
                         
                                           
Zie ook: 
Rusland verbiedt 'Homoclown'-afbeelding van Vladimir Poetin ‼  /  Rusland verbiedt afbeeldingen van 'opgemaakte' Vladimir Poetin ‼ 

bronnen: 
COC.nl  COC Nederland / MoscowTimes.com / Twitter.com  LGBT / Twitter.com  Ukraine News / Facebook.com  Colbert Late Show