dinsdag 4 april 2017

Laat kinderen zien dat 'Homoseksualiteit' de normaalste zaak van de wereld is

Barbara Barend roept docenten op om op de eerstvolgende voorleesdag op school kinderboeken over homo's voor te lezen ‼  Zo hoopt ze dat kinderen beter leren begrijpen dat homoseksualiteit normaal is. "Je hoeft een kind niet uit te leggen dat een vrouw het met een vrouw doet".

Barbara Barend deed haar oproep maandagavond in RTL Late Night. Ze was daar te gast om te praten over haar actie "Hand-in-Hand"   Die actie was ze begonnen na het geweld tegen Jasper en Ronnie, twee homoseksuele mannen die zondag werden aangevallen omdat ze hand in hand liepen.

Barara Barend: "Het is overal ter wereld bizar dat twee mannen of twee vrouwen niet 'hand in hand' kunnen lopen" ... "Maar zeker 'hier' in Nederland anno 2017. Mijn vrouw vindt het ook niet prettig"
                                         
                                                       
Scheldwoord
Barbara Barend denkt dat de basis van het probleem moet worden aangepakt door ouders en door docenten  "Als ik vroeger het woord mietje gebruikte, dan greep mijn moeder in en legde uit dat het een scheldwoord was dat we niet gebruiken", vertelt ze bij Late Night.

"Maar dat is iets dat tegenwoordig nooit meer lijkt te gebeuren: kinderen roepen elkaar te pas en te onpas mietje en homo toe   Laat alsjeblieft aan onze kinderen zien dat homoseksualiteit bestaat en dat het de normaalste zaak van de wereld is".
bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / Twitter.com –  Barbara Barend / YouTube.com