dinsdag 7 maart 2017

Vijf arrestaties voor chantage en mishandeling via: Homo-datingapps en -sites

Alkmaar - Haarlem  →  De politie heeft vorige maand vijf personen aangehouden in een onderzoek naar chantage en mishandeling van bezoekers van dating-apps en -sites die zich richten op homoseksuele mannen. De incidenten speelden zich af in Alkmaar en Haarlem.

Dat meldt de politie dinsdag. De verdachten werden ingerekend op 14, 20 en 21 februari op verdenking van het afpersen, bedreigen, chante- ren en mishandelen van mannen.

De vijf zouden onder meer hun slachtoffers hebben gedwongen om voor hen een behoorlijk hoog geldbedrag op te nemen  Wanneer de slacht- offers zich niet aan deze afspraak hielden, zouden de verdachten de seksuele escapades van de slachtoffers openbaar maken. Ook zijn 2 mannen het slachtoffer geworden van mishandeling. In totaal zijn er, tot nu toe, 15 aangiften binnengekomen bij de politie.
                                                   
                                                 
Haarlem
In Haarlem zijn 7 aangiften van mannen in de leeftijd van 43 tot en met 76 jaar binnengekomen. Op basis van de aangifte van een 48-jarige man, startte de politie in de zomer van 2016 een onderzoek. In dit onderzoek zijn uiteindelijk de 6 andere aangiften meegenomen. Op 20 februari kon er naar aanleiding van dit onderzoek een 19-jarige man uit Lelystad worden aangehouden.  Een dag later volgde er nog een aanhouding, ditmaal van een 17-jarige jongen uit Lelystad  Op donderdag 23 februari zijn de mannen uit de Lelystad voorgeleid aan de rechter-commissaris.  Ze zijn beiden in voorlopige hechtenis gesteld.

Alkmaarders opgepakt
In Alkmaar kwamen 8 aangiften binnen van mannen in de leeftijd van 17 tot en met 45 jaar. De politie in deze regio startte haar onderzoek naar aanleiding van een aangifte van een 43-jarige man. Op 14 februari hielden agenten twee mannen aan in de leeftijd van 22 en 23 jaar uit Alkmaar. Zij worden in elk geval verdacht van één van de acht incidenten. Een kleine week later, op 20 februari, wordt er nog een verdachte aangehouden op verdenking diezelfde en nog een tweede zaak. Dit betreft een 20-jarige man uit Alkmaar.

Het onderzoek is volgens de politie nog in volle gang. Alle verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Zie ook:

bronnen: HaarlemsDagblad.nl  / Twitter.com – Roddy Rietveldt / Twitter.com – Krantenkoppen