vrijdag 10 maart 2017

15 maart – Tweede Kamer Verkiezingen | "GroenLinks Favoriet onder Homo's"

Onderzoeksbureau 'I&O Research' peilde de politieke stemming onder verschillende groepen en daaruit blijkt vandaag dat GroenLinks het populairst is onder homo's   Volgens het onderzoeksbureau gaat 14 procent van de "Nederlandse Homoseksuelen" op GroenLinks stemmen. D66 en de VVD volgen direct achter de linkse partij met 13 procent.

De PVV, al jaren favoriet bij de "LHBT-doelgroep", volgt nu pas op de vierde plek met 10 procent van de kiezers  Slechts één procent van de ondervraagden zegt op 15 maart 2017 op de SGP te gaan stemmen. Het onderzoek werd gehouden onder een representatieve groep van 2.832 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Naar de achterliggende stemmotieven is door het onderzoeksbureau niet gevraagd.
                                               

                         
Wat ook opvalt is hoe de verschillende kiezers denken over de gelijke behandeling van homoseksuelen in ons land. Van de SGP-achterban denkt maar liefst 62 procent dat homoseksuelen nu evenveel kansen in de samenleving krijgen als heteroseksuelen.  Onder de achterban van "Groen-Links" denkt nog geen 40 procent er zo over.
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com