maandag 6 maart 2017

Spartacus Gay Travel Index | "Nederland op twee na Homovriendelijkste land"

Spartacus    Nederland is net als vorig jaar derde geëindigd op de lijst van meest homovriendelijke landen ter wereld. Dat blijkt uit de 'Spartacus Gay Travel Index 2017' die het Duitse bedrijf Bruno Gmünder jaarlijks publiceert.  Het bedrijf,  tevens bekend van de aloude Spartacus-gids, vergaart al ruim 40 jaar informatie van onder meer plaatselijke homo-organisaties om zo een actueel beeld te kunnen geven over de situatie van de LHBT-gemeenschap in een bepaald land. 

Op een gedeelde 1e plek eindigde dit jaar Zweden en Groot-Brittannië. Nederland moet de derde plek delen met België, Frankrijk, IJsland, Denemarken, Finland, Ierland, Canada en de Franse overzeese gebieden 'Réunion' → een eiland ter grootte van Luxemburg in de Indische Oceaan.
                         
                           
► Om in aanmerking te komen voor te titel 'meest homovriendelijk land ter wereld' wordt onder meer gekeken hoe het gesteld is met de homo- rechten en acceptatie van LHBT's  Eveneens wordt gelet op de mate van homofobie waar de overheid en de bevolking zich schuldig aan maakt ‼ Als een land op de veertien 'vastgestelde aandachtpunten' goed scoort eindigt het hoog op de "Spartacus Gay Travel Index". In totaal werden 194 landen onderzocht.

Opvallende stijger dit jaar is Italië. Door de invoering van het geregistreerde partnerschap voor homostellen steeg het land met 15 plaatsen naar de 49ste plek. Opvallende daler is Duitsland  Omdat onze Oosterburen door diverse landen zijn ingehaald vielen ze uit de top twintig  De "Gay Travel Index" wordt afgesloten door Somalië, de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Saoedi-Arabië. In al deze landen staat op homoseksuali- teit de doodstraf.
bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl