zaterdag 11 maart 2017

Rotterdam – Miss Mengelmoes - Vragen | Rotterdammers: LHBT ?! Geen idee ‼

Weet jij wat de termen LHBT, Panseksueel en Queer betekenen ?!  Veel Rotterdammers niet, blijkt uit een straatonderzoekje van Miss Mengelmoes.  De "movement die jong Rotterdam inspireert met de kracht van diversiteit" strikte voorbijgangers voor een klein LHBT-experiment. "De resultaten zijn schokkend", aldus Miss Mengelmoes
                                  
                                                 
                                      
Lastig
In het kader van de 'Gender Visibility Month' werd voorbijgangers gevraagd of zij de betekenis van deze woorden kenden, om zo te peilen hoe het gesteld is met de kennis van seksuele diversiteit (PDF-bestand) onder Rotterdammers.  "Tegen alle verwachtingen in blijkt de eerste, 'makke- lijke', vraag naar de betekenis van afkorting LHBT al lastig te zijn. Veel van de ondervraagden hebben er zelfs nooit van gehoord". Bij de termen panseksueel ("Is dat seks met pannen" ?!) en queer was dat niet anders. 

Betekenis
Wat het dan betekent ?!  LHBT staat voor Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender  Panseksueel - ook wel omniseksueel - houdt samengevat in dat je niet per se op mannen of vrouwen valt, maar op de persoon  Ongeacht geslacht of genderidentiteit. Tot slot is queer een paraplu-term voor homoseksualiteit en travestie  De term wordt ook gebruikt voor mensen die zich afzetten tegen de standaard heteronorm en die hokjes in twijfel trekken.
bronnen: MetroNieuws.nl / Facebook.com – Metro Holland / YouTube.com