woensdag 8 maart 2017

Australië - 'Bullied' | "Ian Thorpe maakt documentaire over gepeste kinderen"

Australië – Ian Thorpe – 'Bullied'  →  "Flikker  Shemale   Ik sla je helemaal in elkaar. Waarom maak je jezelf niet dood". De 14-jarige Kelsey krijgt dit dagelijks naar zijn hoofd geslingerd. Hij praat erover met 'Ian Thorpe', die een aangrijpende documentaire maakte.

'Ian Thorpe' maakte zijn documentaire voor de Australische zender 'ABC'. Kelsey hoort bij het kwart van alle jongeren in Australië dat regel- matig wordt gepest. In Bullied volgde 'Ian Thorpe' niet alleen Kelsey, maar nog een andere gepeste jongere met een verborgen camera.

Uit de opnames - die voor een deel bestaan uit de hierboven beschreven scheldpartijen - is op te maken hoe de jongeren lijden onder het gepest. De methode met verborgen camera’s is omstreden, vooral ook omdat de scholen waarop is gefilmd vooraf niet zijn ingelicht.

De beelden zijn later getoond aan de families van de slachtoffers. Ook scholieren kregen ze te zien, tijdens groepssessies.
                                    
                                         
                                                    
Oplossingen
'Ian Thorpe' is degene die de documentaire aan elkaar praat  'Ian Thorpe' vertelt: "Ik moest het verhaal overbrengen op de scholieren en de families. Verder heb ik geprobeerd oplossingen te bedenken, door te praten met schooldirecteuren, door ontmoetingen te initiëren, zodat er met elkaar gepraat zou worden".

Bullied is gebaseerd op het Nederlandse format "Project P"   ABC heeft gefilmd op een school in Queensland. Het complete interview met Ian Thorpe lees je in de Sydney Morning Herald

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com