vrijdag 17 maart 2017

Engeland - Londen - George | Zo reageren Londenaars op iemand die Hiv heeft

Engeland  George  →  Hoewel Hiv in heel veel gevallen niet meer leidt tot Aids – althans niet in westerse landen – heeft de ziekte nog wel een stigma. Londenaar George Hankers komt in actie om de stilte rond Hiv te verbreken.

Alleen al in de stad Londen wonen 30.000 mensen met Hiv, zo blijkt uit cijfers uit 2014. De organisatie Shape History bedacht een experiment: "Hoe zouden willekeurige voorbijgangers reageren als ze iemand tegenkwamen met Hiv, die daar openlijk over durft te spreken" ?!

George Hankers besloot geblinddoekt op het Trafalgar Square te gaan staan.  Voor zich hield hij een bord met daarop de tekst "I'M HIV+" in grote letters. Voorbijgangers kregen de gelegenheid iets op het bord te schrijven. De reacties waren zo hartverwarmend dat die George Hankers tot tranen beroerden.
                                                
                                           
Blog
George Hankers houdt een blog bij over zijn Leven met Hiv, genaamd 'Still Human'   Hij schrijft waarom hij een blinddoek omdeed: "Dat was een verwijzing naar het gevoel van isolatie dat hij kreeg nadat de diagnose Hiv was vastgesteld. Ik had een laag zelfbeeld en had weinig hoop".

Het experiment heeft veel gedaan met George. "Ik voelde me verbonden met de mensen. Sommigen pakten mijn hand of gaven een knuffel"

bronnen: Winq.nl  / Attitude.co.uk / Facebook.com – Shape History / YouTube.com