zaterdag 18 maart 2017

YouTube | "YouTube blokt automatisch HoLeBi- & Trans-gerelateerde video's"

Amerika – YouTube.com  →  HoLeBi's en Transgenders van over de hele wereld beschuldigen YouTube.com ervan dat de mogelijkheid tot het verbergen en filteren van video's als zogenaamde "aanstootgevende inhoud" - ook HoLeBi & Transgender gerelateerde video's blokt.

De modus is sinds kort weliswaar soms standaard uitgeschakeld, maar gebruikers kunnen nog steeds bepaalde YouTube.com pagina's en video's blokkeren onder de noemen aanstootgevende inhoud, waardoor automatisch ook Homo, Lesbische, Biseksuele en Transgender thema's wor- den geblokt.
                                

                                         
Het is niet duidelijk of dit altijd zo geweest is, of dat het pas sinds kort zo is dat HoLeBi en Transgender gerelateerde zaken ook worden geblokt onder de noemer aanstootgevende inhoud. Om dit alles aan te klagen maakte een YouTube video maakster Ellis daarover een video. Ondertussen lieten ook tal van andere mensen, waaronder ook Hetero's, weten dat ook hun video's worden geblokt zowel met als zonder gebruik van HoLeBi en Transgender gerelateerde zoekwoorden.

De video makers zijn naar eigen zeggen niet bezorgt dat hun video's daardoor minder zullen worden bekeken, maar klagen wel aan dat 't effect van "geblokte HoLeBi en Transgender gerelateerde video's" onder de noemer aanstootgevende video's een nadelig effect hebben op jongeren die op zoek zijn naar informatie - en mensen die in een land wonen waar "Homoseksualiteit" strafbaar is  Tot slot klagen ze ook het feit aan dat Seksuele Geaardheid en Gender Identeit automatisch onder aanstootgevende inhoud vallen.
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Sarah Knapp / YouTube.com