donderdag 16 maart 2017

Duitsland – Homohuwelijk | SPD wil Homohuwelijk - nog vóór de verkiezingen

Duitsland - SPD Homohuwelijk    De Duitse sociaaldemocraten SDP willen 't huwelijk openstellen voor iedereen. En wel vóór de ver- kiezingen in september   "De coalitiepartijen CDU en CSU moeten eindelijk over hun eigen schaduw springen", zegt SPD-fractieleider Thomas Oppelmann zondag in der Spiegel. Daarom zet de SPD het onderwerp op de agenda voor de volgende coalitievergadering.

"Op dit moment hebben we de mond vol over verdediging van onze normen en waarden. Dat moet niet alleen in zondagse preken gebeuren, maar concrete politiek zij", aldus 'Thomas Oppelmann'   "Tot deze waarden horen niet alleen bescherming van huwelijk en gezin, maar ook gelijkbe- rechtiging voor andere vormen van samenleven".
                                       
                                                 
Duitsland is een van de weinige 'EU-landen' waar koppels van hetzelfde geslacht niet kunnen trouwen. Ze kunnen hun partnerschap wel officieel laten registreren en noemen dat graag 'homohuwelijk', maar dat is "ein Ehe zweiter Klasse". Tot nu toe wisten de christelijke CDU / CSU open- stelling tegen te houden, terwijl er onder de Duitsers al lang een grote meerderheid bestaat die vóór is.


bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Gay Say Hello / YouTube.com