vrijdag 9 december 2016

Paarse Vrijdag - Derek Westervelt | "Sneller 'Uit de Kast' door Paarse Vrijdag"

Nijmegen    Paarse Vrijdag is zinvol. Dat staat voor Nijmegenaar Derek Westervelt (20) buiten kijf. Leerlingen en docenten op middel- bare scholen hullen zich vrijdag in het paars om aandacht te vragen voor tolerantie tegenover 'LHBT'ers': Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders.

"Ik ben op mijn vijftiende Uit de Kast gekomen", zegt Derek Westervelt, mede-coördinator namens het COC voor Paarse Vrijdag in deze regio.

Achterhoek
Derek Westervelt: "Ik woonde in een dorp in de Achterhoek en was the only gay in the village.  Ik vond het belangrijk om op m'n school Paarse Vrijdag te organiseren. Hetero's laten merken dat ze tolerant zijn; dat is belangrijk  Op zo'n dag zelf komt misschien niemand uit de kast, maar van twee leerlingen heb ik naderhand gehoord dat deze dag hen over de streep heeft getrokken om open te zijn over hun geaardheid".
                                     
                                          
Armbandjes
Leerlingen en docenten dragen massaal paarse armbandjes, paarse stola's en paarse T-shirts. Ook worden flyers uitgedeeld en posters opgehan- gen. Tien procent van de mensen is anders dan 'gewoon hetero', een minderheid komt daar op de middelbare school voor uit. 

Derek Westervelt"Op zo'n dag ervaar je dat er genoeg leerlingen zijn – homo of hetero – bij wie je je veilig kunt voelen  Paarse Vrijdag laat jongeren nadenken over tolerantie en veiligheid. Sommigen durven versneld uit de kast te komen".

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gelderlander.nl / Twitter.com – Yurre Wieken / YouTube.com