woensdag 7 december 2016

Meeroudergezinnen | Twee moeders en twee vaders: "Volgt nu ook de Wet" ?!

Meerouderschap  -  Vandaag brengt de Staatscommissie 'Herijking Ouderschap' na twee jaar studie een advies uit aan minister Ard van der Steur van Justitie  'Philip Tijsma' van COC Nederland vertelt: "Er zijn geen officiële cijfers, maar de belangstelling voor informatie-avonden over andere vormen van ouderschap is de afgelopen 5 jaar vertienvoudigd.  Van ongeveer negentig, vooral lesbische moeders per jaar, naar bijna duizend homo's en lesbiennes (en hetero's) per jaar".

Zoontje
In de reportage van Nieuwsuur zijn Marianne en Gabriella te zien, een stel dat samen met de vaders Frank en Steven een zoontje heeft, met de naam 'Quinten'. De ene helft van de week is Quinten bij zijn moeders, de andere helft bij zijn vaders die vlakbij wonen.

Erkenning
In een dergelijke situatie komen de biologische ouders er juridisch gezien bekaaid af  Philip Tijsma: "Wat misschien wel het meest schrijnend is, is het gebrek aan erkenning: het is aan kinderen (en ouders) niet uit te leggen dat ze vanaf dag één een volwaardige vader / moeder voor het kind zijn, maar dat de wet dat op geen enkele manier erkent".
                                     


Nieuwsuur
Meer informatie vind je op de website van Nieuwsuur. Daar is tevens de reportage over meeroudergezinnen te zien.  

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – COC Nederland / NOS.nl – Nieuwsuur