dinsdag 6 december 2016

Den Haag - COC Haaglanden | Nominaties 'Blankenstein-prijs' bekendgemaakt

Den Haag  →  Gisteren heeft de jury van de 'John Blankenstein-prijs' de nominaties voor 2016 bekendgemaakt. De 'John Blankenstein-prijs' is de jaarlijkse homo-emancipatieprijs van de stad Den Haag voor een organisatie, persoon of groep van personen die een bijdra- ge hebben geleverd aan de LHBTI-emancipatie in Den Haag.
                                        
                                                       
De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homo- seksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de LHBT'ers binnen de sport en samenleving  Met deze prijs wil de gemeente een bijdrage leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van LHBTI's in Den Haag   Op verzoek van de gemeente organiseert "COC Haaglanden" sinds 2007 deze prijs.

Dit jaar zijn er 3 basisscholen genomineerd  Bij het nomineren en beoordelen van de kanshebbers lag de focus op de aandacht die zij op school besteedden aan het onderwerp seksuele diversiteit   De drie genomineerden van 2016 zijn: 'OBS De Leeuwerikhoeve', 'Eerste Nederlandse Montessori School' en de Basisschool 'De Kleine Keizer'   De prijsuitreiking is op woensdag 14 december om 19.00 uur in het COC Café Den Haag aan de Scheveningseveer 7.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – COC Haaglanden / YouTube.com