zaterdag 1 oktober 2016

Spanje - Madrid | Spaans pretpark reageert op commotie over speciale Gayday

Spanje  →  Een speciale Gayday in een Spaans pretpark houdt de gemoederen flink bezig.  Op Facebook krijgt Parque de Atracciones in het Spaanse Madrid veel commentaar op de beslissing om een homodag te organiseren in het attractiepark  "Wat 'n slecht voorbeeld voor de jeugd" ‼, schrijven boze ouders op de Facebook-pagina van het park. 

"Erg vervelend als gezinnen met kinderen hiermee geconfronteerd worden", zegt een ander.  "Dit is een slechte zaak" ‼, schrijft Looopings.nl op hun website.
                                       

                                     
Het pretpark snoert 'homofobe critici' de mond. In een reactie laat Parque de Atracciones weten: "Wij denken dat kinderen die de Gayday bij- wonen zullen zien dat 't normaal is om elkaar te benaderen met respect in plaats van met haat.  Wij zorgen ervoor dat iedereen een fantastische dag heeft. Tot ziens"

De omstreden Gayday vond 24 september 2016 plaats. Er kwamen iets meer dan duizend mensen op af. Eregast was de Spaanse zangeres Ruth Lorenzo, bekend van haar deelname aan The X-Factor in 2008 en het Eurovisie Songfestival in 2014.

bronnen: Looopings.nl / Facebook.com – Parque de Atracciones / YouTube.com