woensdag 28 september 2016

Curaçao - LHBT's – Gay Pride - Pride Walk | Eerste 'Gay Pride' door Willemstad

Curaçao – Willemstad – "Gay Pride"    Voor het eerst in de historie van het eiland is op 'Curaçao' afgelopen maandag een officiële Gay Parade gehouden  Een jaar geleden werd al de eerste 'Gay Pride' gehouden maar deze bestond uit een bescheiden bijeenkomst voor zo'n zeventig belangstellenden in 'Willemstad'. Maandag liepen enkele honderden LHBT's mee in een bonte stoet door de stad. De eer- ste zogenoemde Pride Walk van Curaçao vertrok vanaf 't Wilhelminaplein en liep over de beroemde pontjesbrug naar Riffort. De 'Pride Walk' was al jaren een wens van de organisatie maar tot nu toe werd telkens de benodigde vergunning geweigerd.
                                                        
                                   
                                           
De afgelopen jaren was er telkens veel verzet op het houden van een 'Gay Pride' in de openbare ruimte. Politici en ook geestelijk leiders op het eiland verzetten zich fel tegen de 'Gay Pride' waardoor een vergunning nooit werd afgegeven  Vorig jaar kwam wel goedkeuring en de organi- satie kon een beperkte Pride-bijeenkomst organiseren.  Maar de wens was en bleef om een parade door de straten van Willemstad te laten lopen. Dit jaar kreeg de organisatie voor het eerst toestemming om met een bonte stoet door de straten van Willemstad te lopen.

De Pride Walk werd afgesloten in het centrum waar de officiële opening van de Pride-week plaatsvond door minister van Economische Ontwik- keling Eugene Rhuggenaath. "Er is veel veranderd de afgelopen jaren" ‼, aldus één van de organisatoren in de plaatselijke media. "Curaçao is echt vooruitgegaan en ik zie steeds meer mensen uit de kast komen   Maar er zijn er nog altijd veel die niet durven", aldus de organisator. "Ik ken bankiers, advocaten, mensen bij de overheid, die allemaal niet durven. Ze zijn bang niet te worden geaccepteerd - maar 't verandert. Dat is echt dankzij tolerantie en acceptatie".

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com