maandag 26 september 2016

Amsterdam – Ieder1 | "Duizenden mensen lopen mee met Parade van Ieder1"

Enkele duizenden mensen hebben zondagmiddag meegelopen met de 'Parade van Ieder1'. Een optocht van Amsterdam-Zuidoost naar het Museumplein om de diversiteit van Nederland te 'vieren', zoals de organisatie het noemde.  De politie houdt het aantal deelnemers op enkele duizenden.

Ook vicepremier Lodewijk Asscher, minister Jet Bussemaker (OCW) en parlementariërs waren van de partij. De parade stond in het teken van diversiteit in Nederland, waaronder de multiculturele samenleving, seksuele diversiteit, godsdienstvrijheid, etc.

De 8 kilometer lange Parade van Ieder1 begon om 13.00 uur bij het ArenaPark in Zuidoost  Bij het Amstelstation voegden zich nog veel meer mensen bij de stoet  De mars eindigde op het Museumplein. Hier begon rond 16.30 uur een manifestatie met optredens van artiesten en acteurs, onder wie Kim Spierenburg, Sef en initiatiefnemer Nasrdin Dchar.
                              
                            
De bedoeling is dat deelnemers aan het eind van de middag als een collectief het cijfer 1 vormen, dat vanuit een helikopter op beeld wordt vast- gelegd.

De mars van Ieder1 werd gesteund door de burgemeesters Eberhard van der Laan van Amsterdam en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. De burgervaders riepen de inwoners van hun steden op mee te doen aan de manifestatie  Ahmed Aboutaleb stelde voor Rotterdammers gratis bussen beschikbaar om naar de hoofdstad te reizen.

Zie ook:
bronnen: HartVanNederland.nl / AT5.nl / YouTube.com