maandag 26 september 2016

VS – Memphis | Vriendje mag niet mee naar Prom: "Jongen klaagt school aan"

Amerika – "Prom Night"   Lance Sanderson werd van school gestuurd omdat hij zijn vriendje mee wilde nemen naar de belangrijkste avond van het jaar, Prom Night   Nu heeft hij zijn school aangeklaagd.

Toen de leiding van de "Christian Brothers High School" lucht kreeg van het idee dat Lance Sanderson een jongen wilde meenemen als Prom date, werd hem dit geweigerd omdat dit 'logistiek gezien' niet handig was.

Lance Sanderson startte vervolgens een petitie waarin hij zijn school opriep tóch toestemming te geven om z'n vriendje mee te nemen. Daar- op schorste de school hem voor een week.
                                  
                                
"Iedereen dacht dat ik van school was gestuurd" ‼, vertelde Lance aan NBC News. "Het was vrij duidelijk dat ik niet langer welkom was op de campus. Ik wist zeker dat het me de rest van het jaar niet gemakkelijk zou worden gemaakt".

Lance Sanderson vervolgde zijn opleiding online - en miste op die manier het reguliere schoolgaan  Hij heeft nu besloten zijn school aan te klagen vanwege discriminatie. Een miljoen dollar eist hij, voor onder andere contractbreuk, emotionele mishandeling en nog een aantal claims

Inmiddels studeert Lance aan de DePaul Universiteit.  Met zijn rechtszaak wil hij een statement maken en hoopt hij dat de school in het vervolg geen jongeren meer discrimineert op grond van hun homoseksualiteit.

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Winq.nl / YouTube.com